Blog

Onboarding! Vi har taget egen medicin og evalueret de sidste nye Comentorer

Af Michelle Kjær Hæstrup og Kathrine Simonia Bossen Asp

Vi er blevet spurgt til vores refleksioner om vores egen onboarding og det første halvår hos Comentor. Det er der kommet et blogindlæg ud af, som vi har lyst til at dele med jer.

Sæt i gang! 

Den 3. januar 2022, mødte vi ind på adressen Østerågade 5 til vores første dag på rejsen hen mod at blive dygtige Research konsulenter. Jakob gjorde det klart fra starten; det tager 10.000 timer at blive ekspert, og vi var indstillet på at gøre vores ypperste for at opnå netop dette! Vi var topmotiveret og med den stejle læringskurve, de spændende opgaver og de gode kollegaer, er  motivationen steget yderligere. Læringskurven var ikke kun stejl i det daglige virke samt i onboarding på en ny arbejdsplads med nye indtryk og relationer. Det var i den grad også i forhold til de bagvedliggende systemer. Allerede fra første dag blev vi introduceret til alt fra Microsoft Teams til LinkedIn Recruiter. Vi fik udleveret en telefon, en pc og så var det ellers bare i gang.

Modsætninger mødes

I Research teamet er vi på papiret og personprofilen det, man vil kalde modsætninger. Kathrine er ekspert i at skabe struktur og overblik og tager samtidig velovervejede beslutninger. Kathrine er en tænker. Michelle foretrækker derimod handlekraft og spontanitet. Improvisation falder hende naturligt ligesom snakketøjet og temperamentet ikke er til at tage fejl af.

Trods vores modsætninger, har vi mange fælles interesser og samme ambitionsniveau. Vi har selv en teori om, at det har været et bevidst valg at sammensætte forskelligheder. De så vores fælles ambitionsniveau og mulighederne i, at vi sammen er gode til at gøre op for hinandens svagheder. Dertil øger vi hinandens styrker – og de havde ret! (De er kloge nok de ’gamle’ hoveder).

Apropos de ’gamle’. Jakob skrev i et tidligere blogindlæg; ”flere vil nok sige, at jeg ikke er den nemmeste at arbejde for – og med. Jeg ved, at jeg stiller krav og giver vide rammer, for de ihærdige og ambitiøse, og dermed en særdeles god platform at udvikle sig på.”

Dyb uenighed og rungende forståelse

Her sidder vi så med en blandet følelse af dyb uenighed og rungende forståelse. Det er sandt, at der bliver stillet høje krav og forventninger, men det gør det absolut ikke til en svær opgave at arbejde for- og med Jakob. Det er forfriskende, at unge mennesker som os, med ambitioner og uden livslang erhvervserfaring, får mulighed for at udvikle os og blive kastet ud i situationer, hvor vi til tider kan få nogle knubs. Vi anerkender, at  knubs er nødvendige for at kunne rejse sig og bliver endnu dygtigere konsulenter, frem for at være pakket ind i bobleplast og få svaret fra oraklet på forhånd.

 

 

At være konsulent er ikke et 8-16 job, det er en livsstil

“Frihed under ansvar” er en sætning, som går igen hos Comentor. Drømmer man om et 8-16 job, skal man ikke gå konsulentvejen. Omvendt… skal man til frisør, eller har man blot brug for en pause til at finde energien igen, har vi rig mulighed for at gøre netop dette. Om så man har behov for træning i fitnesscenteret, en gåtur eller blot et smut til rivegilde i Salling, gør vi det – no questions asked. 

Fokus er rettet mod opgaven, at den bliver løst, og at vi er der, når kandidaterne vil tale med os hvilket oftest er udenfor det, andre vil kalde ”normal arbejdstid”. For os er det en ny måde at arbejde på, men vi sætter pris på friheden og ansvaret. Det kræver en struktureret arbejdsdag, hvor vi altid skal sikre, at de deadlines og mål, der er sat fra kunde og Headhunter bliver nået. En skarp planlægning er et must. Det er en fed måde at arbejde på, og det er, hvad vi kalder en god ’work-life-balance’.

Mere end blot et arbejde

At være en del af Comentor er meget mere et blot en arbejdsplads. Der er fokus på det sociale. Hver 4. fredag, afholder vi månedsmøde, hvor der bliver budt på lækkerier og øl/vin/vand. Vi opdateres på situationen i Comentor og får mulighed for at bringe andre diskussioner på banen. Det er helt op til os selv at søge inddragelse og indflydelse. Derudover afholder vi sociale arrangementer. Sidst havde vi ’game-night’ med brætspil og gin-tonic. Næste ’skoleudflugt’ står på de tre vigtigste K’er: klatring, kaffe og kage.

For at opsummere på vores refleksioner omkring den første tid hos Comentor: Vi glæder os til at se hvad fremtiden byder på og hvilken udviklingsrejse, vi kommer igennem. Vi ved, at vi også udfordrer det bestående, når vi arbejder remote. 

Fagre nye verden har sørget for, at alle vores løsninger er cloud baseret, og det betyder, at vi ikke skal slæbe rundt på vores pc men blot kan tjekke ind fra vores gaming-stationer derhjemme. Vi ved dog ikke helt om “lyset” er gået op for andre end os 🙂 

Vi er til gengæld super glade for, at der er plads til forskelligheder og kant, og vi er i hvert fald sikre på, at vi er landet på den helt rigtige hylde samt, at vi er i de bedste hænder.

Michelle og Kathrine

Læs også

vores øvrige blogindlæg

Ledelse er som at lægge mosaik

Digital learning træner lederfærdigheder men det kommer vi tilbage til… Først til metaforen, for hvad har mosaikker at gøre med ledelse? Jeg er visuel og arbejder godt med metaforer. Jeg har erfaret, at der er særligt én metafor, der går

LÆS MERE

Det har vi ikke tid til!

Det udsagn møder jeg, om end ikke dagligt så ofte, hos ledere og specialister i mange danske virksomheder. Store som små, nationale som internationale. Hvorfor er det i grunden så svært at beramme sig mere tid i dagligdagen? Alle taler

LÆS MERE

Jo mere vi træner i fredstid

Det rette DNA eller ? Man siger, at intet kan vælte et træ med stærke rødder. Ordsproget udtrykker meget rammende, hvorfor det er ualmindeligt vigtigt, at ledere har det rette DNA. Jeg vil ikke bevæge mig ind i en holdningsmæssig drøftelse

LÆS MERE

Menu